top of page
Search
  • Dóra Kinsella

Első találkozásom a home staginggel

Updated: Aug 18, 2021



Valamikor 2020 tavaszán a Facebookot bogarásztam, mikor szembejött velem egy segítségkérő poszt. A poszt írója saját bevallása szerint hetek óta lakberendezett, szépítgette a befektetési céllal vásárolt, kiadásra szánt lakását, de ő is látta, hogy az eredmény nem az igazi. A fotókat nézve azonnal tudtam, mit kéne máshogy csinálni, mi nem stimmel. Írtam is neki, hogy szívesen segítek, van szemem ezekhez a dolgokhoz. Közben azon gondolkodtam, milyen jó lenne erre egy vállalkozást felépíteni, itt egy piaci rés, ilyet úgysem csinál senki! :) Mindig kiábrándulva néztem a kiadó lakások hirdetéseit, legtöbbjük nagymama bútoraival berendezve, esetleg egy tisztasági festés után, minden praktikus, kényelmi vagy esztétikai szempontot mellőzve keresi a bérlőit. Amíg a hölgy válaszát vártam és gondolatban felépítettem erre a teljesen új ötletre épülő vállalkozást, megnéztem a többi hozzászólást, kíváncsi voltam, mások mit gondolnak, milyen tanácsot adnak a posztolónak. Ott, a hozzászólások között jött velem szembe a home staging kifejezés. Mivel korábban nem találkoztam vele, gyorsan rákerestem és rá kellett jönnöm, hogy nem én találtam fel a spanyol viaszt, a szolgáltatás, amit kitaláltam, már létezik, sőt, egy virágzó ágazat, és tovább megyek, vannak emberek, akik hivatásszerűen foglalkoznak vele!

Az első csalódást hamar megemésztettem és úgy gondoltam, ha ez egy létező szakma, akkor én miért ne foglalkozhatnék evvel? Google jó barátom, és nem kellett sok idő (kb. egy perc), hogy kiderüljön, a home staginget tanulni is lehet, így találtam rá az MSP Home Staging Akadémiára és Dr. Somogyi Patríciára, a home staging magyarországi meghonosítójára.

A történet innen elég egyenes úton folytatódott tovább, az alapképzés után beszippantott magába a home staging világa, egymás után végeztem el a különböző tanfolyamokat, majd hosszas tépelődés után végül jelentkeztem az Akadémiára. Nagy dilemma volt bennem, hogy két pici gyerekkel tudok-e vállalni egy ilyen intenzív programot, és hogy belemerek-e vágni egy új karrierbe, mindent egy lapra téve fel. Mint az ábra mutatja, úgy döntöttem, belevágok. A 4 hónapos képzés életem egyik legnagyobb élménye volt, rengeteg tanulással és tapasztalattal, értékes új barátságokkal. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a saját félelmeimet és korlátaimat átlépve, család és munka mellett végül kiemelt eredménnyel végeztem és kicsit több mint egy évvel azután, hogy az ominózus posztot olvastam, okleveles home stager lettem.

35 views

Recent Posts

See All
bottom of page